top of page

הדרכת הורים

הדרכת הורים

כשהגוזלים שלנו מגיחים לעולם, מיד אנחנו רוצים לעטוף אותם ולגונן עליהם מפני כל מצוקה וכאב. אנחנו מבטיחים להם ולעצמנו שניתן להם הכל, נשמור עליהם מכל משמר, לא נפגע בהם ולא נחזור על השגיאות של הורינו.

כבר בתחילת הדרך אנחנו מתמודדים עם קשיים ובעיות כמו: קשיי שינה, אכילה, גזים, בכי לא מוסבר, שיניים ועוד ואנחנו לא תמיד יודעים איך לעזור להם, איך להקל על הכאב שלהם ושורדים עוצמות של בכי ותסכול, עד שאנחנו מבינים מה הם צריכים מאיתנו ומה ירגיע אותם.
 

השנים עוברות ואנחנו נתקלים כל הזמן באתגרים חדשים: מאבקי כוח, בחינת גבולות, פחדים, התקפי כעס, חוסר בטחון, קשיים חברתיים, שעמום, שקרים, גנבות ועוד. אנו למדים כי הילדים שלנו הם אינם רק מקור לאושר ושמחה, אלא הם מפגישים אותנו גם עם תסכול, חוסר אונים וכאב ואנו מוצאים את עצמנו לעיתים חסרי סבלנות, כועסים, מבולבלים ואבודים ואנחנו לא יודעים איך לעזור להם.

הדרכת הורים אינה מתן עצות "עשה ואל תעשה" עם הילד, אלא זוהי חשיבה משותפת של ההורים יחד עם המטפלת של הילד והמטרה היא לפענח את עולמו של הילד ולתהות מה הוא מנסה לספר דרך הסימפטומים וההתנהגויות שלו.

המטפלת משתפת את ההורה דרך המשחק והשיח בטיפול הרגשי עם הילד, בהבנות שלה את עולמו הפנימי של הילד, מה הוא מספר שחסר לו, כואב לו ומה הוא צריך. כמו כן, בהדרכת ההורים אנחנו מבררים מה הרגשות שעולים אצל ההורים אל מול ההתנהגות של ילדם.

 

ישנם תכנים לא מודעים שההורים אינם בקשר איתם ומפעילים אותם אל מול ילדיהם ויחד אנחנו חוקרים אותם על מנת שההורה יהיה מודע יותר לעצמו ויבין למה קשה לו כל כך עם התנהגויות מסוימות של ילדו. זהו מרחב שמאפשר להורים מקום לשיתוף של קשיים, פורקן וכן חקירה והתבוננות, כאשר המטרה היא שההורים יבינו את עצמם ואת ילדם, תוך יצירת תנאים מיטביים לשינוי ושיפור הקשר.
 

כפי שהבנו, השיח עם ההורים הינו חלק משמעותי ביותר בתהליך הטיפולי של הילד. זוהי עבודת גילוי של עצמנו ושל ילדנו והיא מרתקת ומגדלת, גם אותנו ההורים.

הדרכת ההורים מתקיימת בדרך כלל בתדירות של אחת לחודש או חודשיים, בהתאם לצורך של כל משפחה, כאשר יש גם משפחות שמסתפקות בהדרכת הורים, ללא שילוב של הילד בטיפול הרגשי.

bottom of page